044 2370 687

Tee ympäristöteko – kierrätä vanhat kultakorusi

Kullan myynnissä on monenlaisia etuja. Siitä maksetaan hyvä hinta, ja se on myös ympäristöystävällistä.

Tiesitkö, että myymällä vanhat kultaesineesi teet ympäristöteon? Kullankaivuusta aiheutuvat haitat ovat merkittäviä ympäristön saastuttajia eri puolilla maailmaa. Kullantuotannosta 80 % menee korujen tuotantoon, joten jokaisen koruja käyttävän on hyvä tietää kullankaivuussa käytettävien voimakkaiden myrkkyjen ympäristövaikutuksista.

Yleinen tapa erotella kulta kiviaineksesta on ruiskuttaa syanidia kiviaineskasan päälle. Kun kulta on eroteltu kiviaineksesta, se puhdistetaan epäpuhtauksista kuumentamalla sulattamossa. Kuumentamisprosessissa vapautuu myrkyllisiä päästöjä. Vuosittain metallisulattamot ympäri maailmaa päästävät ilmakehään 142 miljoonaa tonnia rikkidioksidia. Tämä on 13 % maailman ympäristöpäästöistä. Kullankaivuun ympäristöongelmat liittyvät myös mm. hopean- ja kuparinkaivuuseen.

Vanhasta kihlasormuksesta naapurin hampaaseen paikka?

Voit vähentää tarvetta kaivaa kultaa kaivoksista myymällä vanhat kultakorusi. Sulatetut kultaesineet päätyvät uusien korujen raaka-aineeksi, teollisuuden tarpeisiin elektroniikkalaitteisiin tai esimerkiksi hammaspaikoiksi.


1. Tilaa Myyntipaketti

Tilaa kullan myyntipaketti. Saat postissa kullan myyntipakkauksen jossa on myyntiohjeet, myyntisopimus, turvapussi sekä palautuskuori lähetystä varten.
Tilaa kullan myyntipaketti maksutta

2. Lähetä Kultasi

Täytä kullan myyntisopimus ohjeiden mukaisesti ja laita kultaesineesi turvapussiin. Vie palautuskuori lähimpään postin asiointipisteeseen ja säilytä postista saamasi kuitti.

3. Maksu pankkitilillesi

Vastaanotamme postin lähetyksen 1-3 arkipäivän kuluessa. Arvioimme heti kultaesineesi ja maksamme rahat tilillesi.