044 2370 687

Kullan arviointi

MyyKullan henkilökunnalla on vuosien kokemus kullan arvioinnista. Kaikkien esineiden kultapitoisuus selvitetään erikseen ja arviointitapahtuma voidaan dokumentoida. Esineet punnitaan virallisesti Inspectan hyväksymillä ja vakautetuilla jalometallivaaoilla, jotka tarkastetaan säännöllisin väliajoin.

Kullan punnituksen jälkeen tarkistamme jokaisen esineen karaattipitoisuuden erikseen mahdollisista nimi- ja kultapitoisuusleimoista huolimatta. Kullan arvioinnissa ja karaattipitoisuuden tarkistamisessa käytetään hyväksi kuningasvettä, koska se on tarkka keino tarkistaa kullan karaattipitoisuus. Tarpeen vaatiessa arvometallipitoisuus mitataan röntgen-analysaattorilla.

Suomessa on yleisintä 14 karaatinen kulta ja jonkin verran on myös 18 karaatin kultaa varsinkin vanhempien kultaesineiden ollessa kyseessä. 24 karaatin kullasta on harvemmin valmistettu kultakoruja sen haurauden vuoksi. Kultaa sekoitetaan pehmeytensä ja haurautensa vuoksi muihin metalleihin, kuten esimerkiksi kupariin, jotta kultaesineistä saataisiin kestävämpiä.

Kun olemme arvioineet huolellisesti kultaesineiden arvon suoritamme kullan maksun kullan myyntisopimuksella olevalle kullan tilille saman päivän aikana.

1. Tilaa Myyntipaketti

Tilaa kullan myyntipaketti. Saat postissa kullan myyntipakkauksen jossa on myyntiohjeet, myyntisopimus, turvapussi sekä palautuskuori lähetystä varten.
Tilaa kullan myyntipaketti maksutta

2. Lähetä Kultasi

Täytä kullan myyntisopimus ohjeiden mukaisesti ja laita kultaesineesi turvapussiin. Vie palautuskuori lähimpään postin asiointipisteeseen ja säilytä postista saamasi kuitti.

3. Maksu pankkitilillesi

Vastaanotamme postin lähetyksen 1-3 arkipäivän kuluessa. Arvioimme heti kultaesineesi ja maksamme rahat tilillesi.